Image by Paweł Czerwiński

The

Agenda

WHERE GREAT MINDS REUNITE

The Church and Technology Summit Conference has over 35 dynamic speakers lined up to deliver thought-provoking General Sessions and targeted Breakout Sessions that will help you implement new technologies to your church.

OCT.

3

OCT.

4

OCT.

5

OCT.

6

view
agenda

AGENDA KEY

Track 1:
Lead & Executive Pastors

Track 2:

Emerging Technology/IT

Track 3:

Digital Marketing & Social Media

Track 4:

Production Engineering & Technology

*All sessions listed below are in Mountain Standard Time (MST)

OCT. 3

DAY 1: REGISTRATION

Registration

Starts at 1:00 PM(MST)

Location:
Renaissance Phoenix Glendale Hotel & Spa

Welcome to the Church & Technology Summit! We are thrilled to have you join us here in Phoenix. Stop by the West Registration Desk to pick up your credentials and get ready for three and a half days of motivation and inspiration. 

Exhibitor Expo & Welcome Reception

Starts at 3:00 PM – 7:00 PM(MST)

Location:

Renaissance Phoenix Glendale Hotel & Spa Cira Ballroom A & B

Start your conference out on the right foot by meeting your peers at the Opening Night Welcome Reception at the Renaissance Phoenix Glendale Hotel & Spa. Enjoy light hors d’oeuvres as you mix and mingle with your fellow attendees. We’re a casual bunch so dress comfortably. 

 
 

OCT. 4

DAY 2

General Session:

Adapt Or Die - Why Church Innovation Matters

Speaker:

Ashley Wooldridge & Ben Gowell

Duration:

1 hr

Ashley.jpg
Ben Gowell.jpg

9:00 am

10:00 am

BREAK

Workshop:

Equipping Your Church Generationally for High Tech Church

Speaker: 

Sidney Malone

Duration:

1 hr

Workshop:

Polishing Your Live Stream

Speaker:

David Cherry

Duration:

1 hr

10:15 am

Workshop:

Technology Trends in Video Hardware

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

The Pioneering Spirit Needed for 21st Century Ministry

Speaker: 

Sam Gallucci

Duration:

1 hr

Workshop:

The Pioneering Spirit Needed for 21st Century Ministry

Speaker: 

Sam Gallucci

Duration:

1 hr

Workshop:

What to Look For When Selecting an LED Wall

Speaker:

Brandon Cole

Duration:

1 hr

Workshop:

Protecting Your Ministry Against Cybersecurity Attacks Speaker:

 

Duration:

1 hr

11:15 am

BREAK

Workshop:

Digital Ethics - The Do's & Don'ts When You're Online

Speaker:

Quacy Smith 

Duration:

1 hr

Workshop:

Does Production Really Matter? (Production Engineering & Technology/Digital Marketing Social Media Keynote)

Speaker:

Stephen Kramer

Duration:

1 hr

Workshop:
Crypto Currency

Speaker:

 

Duration:

1 hr

11:30 am

This Session is both TRACK 3 & 4

Workshop:

Production Engineering & Technology/Digital Marketing Social Media Keynote (Does Production Really Matter?)

Speaker:

Stephen Kramer

Duration:

1 hr

kramer-361.JPG

12:30 pm

LUNCH/BREAK

1:30 pm

Workshop:

How To Reach And Teach In A New Space

Speaker:

Brandon Mason 

Duration:

1 hr

Workshop:

Building Your Brand w/ Gen Z in Mind

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

Remotely mix audio and video for your live streaming

Speaker:

Stephen Kramer

Duration:

1 hr

Workshop:

Producing an Effective Podcast (Hardware & Software)

Speaker:

Stephen Kramer

Duration:

1 hr

Workshop:

Purchasing the Right Broadcast Video Camera on a Budget

Speaker:

Daniel Gourley

Duration:

1 hr

Workshop:

Virtual Reality Church - Unchartered Territory (The Future of Virtual Reality & The Church)

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

Technology Roundtable

Speaker:

Keith Odom

Duration:

1 hr

2:30 pm

BREAK

General Session:

The Church's Role in the 21st Century

Speaker:

Joseph Walker, III 

Duration:

1 hr

Joseph Walker.JPG

2:45 pm

4:00 pm

NETWORKING RECEPTION

Location

Renaissance Phoenix Glendale Hotel & Spa

Cira Ballroom A & B

End of day. Be sure to explore the beautiful city of Phoenix. Dinner on own.

 

OCT. 5

DAY 3

General Session:
When Change Agents Resist Change

Speaker: Jamal Bryant

Duration:

1 hr

IMG_1968_edited.jpg

9:00 am

10:00 am

BREAK

Workshop:

Developing Technology Roadmaps

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

Engaging With Your In-person & Online Audience

Speaker:

 

Duration:

1 hr

10:15 am

Workshop:

Purchasing the right video camera on a budget

Speaker:

Daniel Gourley

Duration:

1 hr

Workshop:

Polishing Your Live Stream

Speaker:

David Cherry

Duration:

1 hr

11:15 am

BREAK

Workshop:

Lead/Executive Pastors Roundtable

Speaker:

Duration:
1 hr

Workshop:

Virtual Reality Demo

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

Reimagining Digital Discipleship

Speaker:

David Brown

Duration:

1 hr

11:30 am

Workshop:

Audio, Video, Lighting at all sizes

Speaker:

Stephen Kramer

Duration:

1 hr

Workshop:

Building an Online Campus

Speaker:

 

Duration:

1 hr

12:30 am

LUNCH/BREAK

Workshop:

The Church & Blockchain - Should We or Shouldn't We?

Speaker:


Duration:

1 hr

Workshop:

What to Look For When Selecting an LED Wall

Speaker:

Brandon Cole 

Duration:

1 hr

Workshop:

Building Community on Facebook

Speaker:

Duration:

1 hr

1:30 pm

Workshop:

Building Tech Teams Beyond Borders

Speaker:

Duration:

1 hr

Workshop:

Hands-on Video Training

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

5 Steps to Being Known for Something Relevant & Needed

Speaker:

Mark MacDonald

Duration:

1 hr

2:30 pm

BREAK

General Session:

When Innovation Intersect Purpose - How the Church's Technology Presence is Critical for 21st Century Ministry

Speaker:

Nona Jones

Duration:

1 hr

Nona Jones.png

2:45 pm

4:00 pm

NETWORKING RECEPTION

Location

Renaissance Phoenix Glendale Hotel & Spa

Cira Ballroom A & B

End of day. Be sure to explore the beautiful city of Phoenix. Dinner on own.

Workshop:

Leading From The Inside Out

Speaker:

Derrick McRae

Duration:

1 hr

OCT. 6

DAY 4: FINAL DAY

9:00 am

Workshop:

Streaming Platforms - Determining the Best Fit For Your Ministry

Speaker:

 

Duration:

1 hr

Workshop:

What to look for when selecting an LED Wall

Speaker:

Brandon Cole

Duration:

1 hr

10:00 pm

BREAK

Workshop:

Rethinking Space Utilization in a Post-COVID Era

Speaker:

Mark Moore Jr. 

Duration:

1 hr

Workshop:

Live Website Assessment

Speaker:

Mark Macdonald

Duration:

1 hr

10:15 am

Workshop:

Ministry in the Metaverse

Speaker:

Duration:

1 hr

Workshop:

Polishing Your Live Stream

Speaker:

David Cherry

Duration:

1 hr

Workshop:

Purchasing the Right Broadcast Video Camera on a Budget

Speaker:

Daniel Gourley

Duration:

1 hr

Workshop:

Tips & Tricks for Effective Sound Engineering

Speaker:

 

Duration:

1 hr

11:15 am

BREAK

General Session:

Reaching Gen Z w/ Compassion Through Technology

Speaker:

Angie Richey

Duration:

1 hr

11:30 am

12:30 am

LUNCH/BREAK

End of day. Be sure to explore the beautiful city of Phoenix. Dinner on own.

 

Workshop:

Marrying the Mission, Dating the Method - Navigating Change Without Comprising Your Mission

Speaker:

Duration:

1 hr

Workshop:

Streaming Platforms - Determining the Best Fit For Your Ministry

Speaker:

Duration:

1 hr